Якщо хтось із вас вважає курячу грудку сухою і позбавленою смаку, поспішаю вас переконати, що ви сильно недооцінюєте таке низькокалорійне м'ясо. Адже, використовуючи його, можна приготувати безліч смачних страв, таких як відбивні або крученики, терин або биточки, головне включити свою невгамовну фантазію. Сьогодні вам в меню можу із задоволенням запропонувати найпростіший рецепт другої страви - рубана котлета. Повірте, за нашим рецептом ви отримаєте шалені найніжніші котлетки, які відмінно підійдуть не тільки як гаряча страва для смачного обіду, але навіть на святковий стіл.
Ну, думаю, само собою зрозуміло, раз котлети рубані, куряче м'ясо не перекручується в фарш, а саме робиться. Саме тому в готових котлетках з курки відчуваються соковиті і зовсім не сухі шматочки м'яса. Для незвичайності смаку в основу котлеток можна додавати інгредієнти на свій смак, в нашому випадку це буде сир. До речі, котлети з приготованого м'яса можна готувати не все відразу, а частинами. Приготоване м'ясо можна зберігати в холодильнику, а підсмажити на наступний день. Спочатку куряче філе очистіть від плівок і як можна дрібніше поріжте гострим ножем.
У велику глибоку миску потріть твердий сир і перекладіть до нього нарізану дрібно курятину.
Невелику цибулину очистіть від лушпиння і дрібно наріжте, теж киньте в миску з м'ясом і сиром. Туди ж додайте подрібнену зелень петрушки.
Тепер вбийте в миску яйця, засипте картопляну муку і додайте майонез. Ще всі ці інгредієнти посоліть і додайте перець чорний мелений і порошок солодкого перцю.
Тепер весь вміст миски добре перемішайте ложкою в однорідну масу, яка повинна бути в'язкою, але трохи рідкуватою, щоб під час смаження зручно викладалася на сковорідку ложкою.
Тепер залишилося пройти процес смаження, для чого вам знадобиться рафінована олія без запаху. Отже, поставте на плиту сковорідку і в розігріте рослинне масло викладайте ложкою приготовану масу, формуючи котлетки.
Обсмажуйте котлети на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору і викладайте на блюдо.
Подаючи блюдо на стіл можна прикрасити пір'їнкою зеленої цибулі. Найсмачніша, яку ви коли-небудь пробували, рубана котлета, приготовлена по цьому простому рецепту відмінно урізноманітнює вашу вечерю новою стравою, прямо насиченими м'ясними соками з пікантним присмаком сиру і зелені.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти