Сьогодні вже кожен знає наскільки корисні в нашому раціоні морепродукти, тому страви японської кухні з кожним днем стають все популярнішими в нашому меню. Існує велика кількість різних закусок з риби та інших дарів моря і серед них найбільш важливе місце займають роли. І хоча більшість з нас вважають, що приготувати такий делікатес дуже складно, насправді це далеко не так, і самостійно приготувати роли з лососем не складе особливих труднощів. Звичайно, це не зовсім звичайна для нас їжа, тим не менше давайте все ж спробуємо здивувати своїх рідних кулінарними здібностями.
Для початку необхідно відварити рис. Для цієї страви можна використовувати спеціальний сорт рису, але можна і звичайний кругло зернистий, головне при готуванні не перетворити його в розмазню. Отже, рис необхідно промити, засипати в каструлю і залити водою з розрахунку одна частина крупи і дві частини води, довести до кипіння і кип'ятити кілька хвилин на сильному вогні.
Потім накрити кришкою, послабити вогонь і варити до випаровування води, приблизно чверть години. Потім рис посолити, додати трохи цукру і оцет, перемішати і залишити остигати.
З урахуванням того, що ми домовилися готувати роли з лососем, необхідно підготувати рибу. Філе лосося нарізаємо скибочками середнього розміру, не надто товстими.
Для того, щоб без проблем приготувати затіяну закуску, нам знадобиться спеціальний бамбуковий килимок. Викласти в такій килимок на стіл і застелити листом харчової плівки.
Потім водорості норі покласти на плівку блискучою стороною вниз і по всій поверхні розкласти відварений рис, розрівняти його руками, змоченими водою.
Після цього перевернути на іншу сторону, а з чистої сторони розмістити трохи сиру філадельфія.
Поверх викласти промиті і обсушені листя салату і соломку свіжого огірка.
Все це трохи полити тонкою цівкою майонезу і приступити до згортання ролів. За допомогою бамбукового килимка згорнути рулетик, добре притиснути, щоб начинка добре трималася на листку водорості.
На чистий шар харчової плівки розкласти скибочки лосося, вийняти акуратно рисовий рол з плівки, помістити поверх шару риби і за допомогою килимка знову загорнути рулет.
За допомогою гострого ножа нарізати роли, звільнити від харчової плівки, викласти на лист норі і полити трохи майонезом.
До роллам з лососем подати соєвий соус або пасту Васабі.
Випадкові рецепти