Скільки б не було на святковому столі шоколадних цукерок або солодкої випічки, все одно хочеться якось урізноманітнити свято і побалувати своїх близьких новими ласощами. Прекрасним рішенням для будь-якого свята, як дитячого, так і дорослого, зможе стати відмінний десерт -клубнічное желе, який не тільки смачний, але ще і дуже барвистий. Ви скажете, так що тут складного, взяти пачку покупного напівфабрикату і приготувати за лічені хвилини. Але набагато смачніше, та й корисніше, якщо використовувати свіжі або заморожені ягоди полуниці. Причому з желе зі свіжої полуниці можна спорудити дуже оригінальний десерт, який не тільки гідно прикрасить своїм зовнішнім виглядом святковий стіл, а й приємно здивує своїм неперевершеним смаком гостей.
Для приготування цієї десерту можна використовувати будь-яку полуницю, єдине, що від натуральної солодощі буде залежати кількість використаного цукру. Звичайно, десерт, який ми вам пропонуємо приготувати, на дієтичне блюдо явно не тягне, але іноді можна дозволити собі і таку розкіш, особливо порадувати ласунів. Проте, приголомшливо смачним полуничне желе вийде все ж з додавання свіжих ягід, хоча і без напівфабрикатів не обійдемося. Але, перш за все, готуємо фрукти. Вибираємо стиглу, але пружну ягоду полуниці, видаляємо стебла і добре промиваємо під проточною водою. Розрізаємо половину ягід на більш дрібні шматочки, а другу частину залишаємо половинками або красивими шматочками для прикраси.
До речі, при бажанні, полуницю можна замінити малиною або ожиною, і в тому числі бананом, але це вже буде зовсім інший десерт. Після того, як підготували ягоди, беремо 2 пакети полуничного желе і засипаємо в ємність з 500 мл гарячої води. Добре змішуємо ложкою і відставляємо в сторону для охолодження, поки желе не почне злегка укріпляти.
Після того, як желе злегка затвердів, додаємо в ємність до нього гомогенізований сир. Ретельно з'єднуємо ці інгредієнти за допомогою міксера, плавно перемішуючи на низькій швидкості.
Потім додаємо дрібно нарізану полуницю, обережно перемішуємо, рівномірно розподіляючи їх і відразу ж розкладаємо в чашки. Після цього відправляємо чашки в холодильник, щоб желе застигло.
Тим часом розчиняємо ще один пакет полуничного желе за рецептурою на упаковці в 500 мл гарячої води і залишаємо остигати, поки воно не почне злегка укріпляти.
Далі дістаємо чашки з десертом з холодильника, кладемо в кожну половинки полуниці, рівномірно розподіляючи їх і красиво розкладаючи. Тепер знову наливаємо в чашки желе і знову ставимо в холодильник.
Коли желе добре застигне, можна подавати до столу, але ми ще додамо трохи смакоти. Беремо охолоджені вершки, додаємо цукрову пудру і збиваємо за допомогою міксера до стану крему. Наповнюємо приготованим кремом кондитерський шприц і прикрашаємо десерт зверху. Можна посипати какао, тертим шоколадом або рубаним мигдалем. Тримаємо цей чудовий десерт в холодильнику, подаємо до столу охолодженим.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти