Грузинська кухня славиться не тільки своїми вишуканими м'ясними стравами, але також і красивими, яскравими і оригінальними закусками. Одним з яскравих представників цієї категорії грузинської кулінарії є пхалі. Це холодна закуска, яка готується з овочів і обов'язково має в своєму складі горіхи. Така страва легка і ніжна, але при цьому поживна. Що стосується основного інгредієнта, який використовується для приготування пхалі, то тут існує багато варіантів. Один з них рекомендуємо приготувати. Це пхалі з баклажанів. Така страва виходить дуже ситною, а вдале поєднання продуктів і спецій перетворює цю закуску в справжній кулінарний шедевр.
Насамперед слід зайнятися баклажанами. Їх потрібно помити і нарізати тонкими довгими слайсами. Після цього солимо їх, складаємо в окрему ємність і залишаємо на півгодини постояти, щоб вийшла гіркота. Тим часом приготуємо інгредієнти для начинки. Для цього при необхідності чистимо волоські горіхи і подрібнюємо їх. Дуже зручно зробити це за допомогою блендера.
Потім гарненько миємо свіжу кинзу і дрібненько її шаткуємо. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через чеснокодавку.
Після того, як баклажани досить настоялися, ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом. Коли воно добре нагріється, викладаємо баклажани і обсмажуємо з кожного боку хвилини по 2-3, поки вони не знайдуть красиву коричневу скоринку.
Потім чистимо цибулину і дрібно її нарізаємо, після чого обсмажуємо на сковорідці.
Поки баклажани трохи остигають, займемося безпосередньо приготуванням начинки. Для цього в ємність з горіхами додаємо підсмажену цибулю.
Також кидаємо сіль, мелений перець чилі, приправу хмелі-сунелі, а ще мелені нігтики або календулу. Ця спеція надає особливого пікантного смаку і аромату будь-якій страві.
Ще наливаємо оливкову олію. Після цього ретельно перемішуємо всі ці інгредієнти руками, щоб як слід вимісити цю суміш. У процесі вимішування поступово підливати потроху води, щоб начинка мала м'яку і в'язку консистенцію.
Слідкуйте за тим, щоб не переборщити з рідиною. Також додамо винний оцет і подрібнену кінзу і знову все гарненько перемішаємо. Таким чином у нас виходить ароматна і дуже апетитна горіхова начинка.
Тепер займемося фінальним етапом приготування, а саме сформуємо наші пхалі з баклажанів. Беремо підсмажену скибочку баклажана, намазуємо її нашою начинкою і звертаємо її в рулетик. Повторюємо процедуру з іншими шматочками баклажанів. Тепер красиво викладаємо пхалі на тарілку, можна розмістити їх на листі салату. Зверху можна прикрасити зернами граната.
Пхалі з баклажанів - страва неймовірного смаку, цікава і вишукана, хоча і легко готується з простого набору продуктів. Пригощайте своїх домочадців цією грузинською закускою і даруйте їм кулінарну насолоду.
Випадкові рецепти