Ситний, а головне не трудомісткий обід. Подавайте зі свіжими овочами або соліннями і порадуйте себе і близьких.
Отже, почнемо приготування цієї всіма улюбленої страви. Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Виберіть шматок свіжої яловичини, промийте її холодною водою, промокніть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте невеликими шматками.
Далі очистіть від шкірки і подрібніть на дрібні квадрати середнього розміру картоплю. Так само позбавте від шкірки і наріжте кільцями моркву і ріпчасту цибулю. Дрібно наріжте попередньо вимиту селеру. Складіть всі інгредієнти в одну миску.
Помістіть на плиту глибоку каструлю, в якій і буде готуватися печеня, налийте в неї рослинне масло і закиньте нарізану яловичину. Присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і обсмажуйте, постійно помішуючи, поки в м'ясі не зникне почервоніння і утвориться легка кірка.
Тепер витягніть обсмажене м'ясо на тарілку і відставте на час в сторону, а в цю ж каструлю налийте по необхідності рослинне масло і закиньте нарізані раніше овочі. Рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і постійно помішуючи, обсмажуйте овочі близько 10 хвилин.
Далі посипте вміст каструлі борошном і добре все перемішайте. Потім залийте все червоним вином, додайте томатну пасту і трохи приушкуйте, постійно помішуючи.
Тепер залийте в каструлю раніше підготовлений бульйон так, щоб повністю покрити всі інгредієнти, що знаходяться в ній. Перемішайте і додайте приправи і лавровий лист.
Закиньте в каструлю до овочів раніше підсмажену яловичину і, накривши кришкою, залиште страву тушкуватись приблизно на 40 хвилин.
По закінченню цього часу відкрийте кришку і закиньте в каструлю консервований зелений горошок. Ретельно все перемішайте і залиште згасити ще близько 10 хвилин.
Готову Печеню із яловичини з картоплею розкладіть по тарілках і дивуйте своїх близьких.
Випадкові рецепти