Напевно, важко не погодитися з тим, що однією з найпростіших, але при цьому популярних італійських страв є паста. Але, відразу хочу застерегти, правильно приготована, а значить паста з часником, неймовірне смакове задоволення якою доповнюють соуси і кунжутне масло. Для того, щоб дійсно розкрити смак пасти, не потрібно забивати його різноманітними інгредієнтами, досить молодого часнику, ну і звичайно соуси зі смаком морепродуктів. Прислухайтеся до моєї поради, і ви переконаєтеся, що ця страва набагато смачніше, витонченіше і цікавіше, ніж просто відварені макарони на гарнір. Повірте, не пошкодуєте!
Страва, в общем-то, абсолютно нескладна, але ось вибір якісних продуктів - справа неймовірно важлива. Бажано хороша паста з твердих сортів пшениці, звичайно ж краще всього італійського виробництва. Так, і ще, сир найкраще - пармезан. Але найважливіше, зрозуміло, правильно розрахувати час підготовки інгредієнтів. Тобто, на момент з'єднання пасти і соусу, вони повинні бути практично ідеально готовими. А головне, щоб часник ні в якому разі не пересмажився. Отже, давайте підготуємо соус. Для цього в глибоку миску наливаємо соєвий соус, а також устричний і вустерширський соус, додаємо ще й азіатський рибний соус.
Тепер доливаємо трохи кунжутного масло і посипаємо перцем кайенским. Все добре перемішуємо дерев'яною лопаткою.
Зубки часнику очищаємо від лушпиння, обполіскуємо і подрібнюємо за допомогою часникодавки або дрібно шаткуємо гострим ножем.
На дрібну тертку тремо сир пармезан, а зелену цибулю нарізаємо дрібними кільцями.
Ставимо на плиту глибоку сковорідку і розтоплюємо на слабкому вогні вершкове несолоне масло. Викладаємо в розтоплене масло подрібнений часник і, постійно помішуючи, обсмажуємо подрібнений часник, стежачи, щоб не пересмажився.
Після цього доливаємо в сковороду приготований соус, добре змішуємо і ще трохи підсмажуємо.
Тим часом ставимо на плиту каструлю з водою і доводимо до кипіння. У киплячу воду опускаємо спагетті, поступово занурюючи за допомогою кулінарних щипців і відварюємо до такої консистенції, щоб ні в якому разі не зварилися.
Відварену пасту викладаємо в сковорідку з підсмаженим в соусі часником і перемішуємо.
Далі додаємо туди потертий сир пармезан і все добре змішуємо. Готову страву відразу ж подаємо до столу, при цьому паста з часником повинна здаватися вологою - це її ідеальна консистенція. Перед подачею посипаємо страву нарізаною зеленню цибулі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти