Для швидкого сніданку або насиченого обіду ви не помилитеся в цьому класичному салаті з простим приготуванням. Нісуаз з французького салату робить чудову літню страву. Ви можете поєднувати його з різноманітними овочами, такими як кукурудза, брокколі, цвітна капуста і спаржа! У будь-якому випадку готуйте і насолоджуйтеся неймовірним поєднанням інгредієнтів.
Ну що ж займемося приготуванням цієї непростої і оригінальної страви. Помістіть глибоку каструлю на плиту, налийте в неї воду, закип'ятіть, трохи присоліть.
Далі помийте проточною водою картоплю (бажано молоду) і, не очищаючи шкірку, розріжте на дві або чотири частини, в залежності розміру овоча. Потім відправте нарізану картоплю в каструлю і відварюйте до повної готовності.
Потім зніміть каструлю з вогню, злийте воду, а відварену картоплю відправте в глибоку миску. Сюди ж киньте вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки.
Тепер закиньте в миску до картоплі, обов'язково без кісточок, консервовані оливки. Якщо немає, можна в принципі і маслини, різниця не суттєва.
Далі очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями цибулю. Її теж відправляйте в миску до решти інгредієнтів.
Тепер відкрийте баночку консервованого тунця (прослідкуйте, щоб не було наявності кісточок) і, розім'явши рибу в пюре або подрібнивши на шматки поменше, так само помістіть в миску.
Потім помістіть неглибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Закиньте в окріп зелену квасолю і на сильному вогні відварюйте, помішуючи, близько 4 хвилин. Потім витягніть в окрему миску і дайте охолонути.
Тепер охолоджену квасолю відправте в миску до всіх продуктів і добре все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі виберіть красиве і велике блюдо, вистеліть дно ємності заздалегідь вимитою і висушеною зеленню салату і листям базиліка, змішаними між собою.
Потім займіться підготовкою спеціального соусу для майбутнього салату. У маленьку банку залийте винний оцет, додайте трохи гірчиці, приправте сухим кмином і чорним меленим перцем.
Тепер закиньте видавлений через чеснокодавку часник, долийте оливкову олію з лимонним соком і, закривши кришкою, ретельно все перемішайте до однорідної маси.
Полийте соусом викладену зелень на тарілці. Потім укладіть раніше підготовлені і змішані в окремій ємності овочі.
Далі на обробній дошці розріжте на чотири частини заздалегідь відварені круто курячі яйця. Так само наріжте тонкими кільцями вимиті помідори невеликого розміру.
Покладіть красиво нарізані яйця з помідорами зверху на салат. Прикрасьте консервованими каперсами і часточками анчоуса.
Тепер полийте все ще раз раніше підготовленим соусом і нісуаз класичний готовий. Подавайте швидше до столу.
Випадкові рецепти