М'ясо по-французьки з пармезаном - це проста, але дуже смачна комбінація свинячих відбивних з яєчної сумішшю, панірувальними сухарями, сиром пармезан, сіллю і перцем. Звичайно, ви можете змінити будь-який з інгредієнтів на свій смак.
Нагрійте глибоку сковороду або каструлю на середньому вогні з рослинною або оливковою олією. Засипте в гарячу сковорідку, попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, нарізану невеликими кубиками ріпчасту цибулю і стебла базиліка, обсмажуйте в невеликій кількості оливкової олії до м'якості.
Тепер додайте в сковорідку томатне пюре (або томатну пасту) і засипте трохи цукру, варіть вміст на повільному вогні близько 20 хвилин. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем і відставте на час в сторону.
У великій мисці змішайте панірувальні сухарі з натертою на дрібній тертці цедрою лимона. Засипте так само в миску дрібно нарізаний чебрець і попередньо натертий на самій дрібній тертці сир пармезан. Трохи присоліть вміст і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Помістіть три тарілки на стіл і засипте просіяне борошно в одну, попередньо збиті яйця в іншу і раніше підготовлену суміш панірувальних сухарів в третю. Один за іншим умочіть в борошно, попередньо відбиті кухонним молотком свинячі стейки.
Потім акуратно вотріть шматки м'яса в збите яйце і далі умокніть в панірувальні сухарі, не забуваючи покривати всі сторони свинини на кожному етапі.
Нагрійте оливкову чи рослинну олію в глибокій сковороді на середньому вогні. Покладіть в киплячу олію замариновані шматки свинини і обсмажуйте, перевертаючи, по 4 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Помістіть стейки свинини в форму для випічки і кожен шматок м'яса рясно покрийте раніше підготовленим томатним соусом.
Посипте м'ясо попередньо натертою на дрібній тертці моцарелою, пармезаном, що залишився подрібненим листям базиліка, відправте в розігріту духовку і запікайте близько 20-25 хвилин. Готове м'ясо по-французьки подавайте до столу обов'язково гарячим.
Випадкові рецепти