Ви любите японську кухню? А може ви ніколи і не пробували японську страву, цілком можливо. Я, наприклад, теж не є прям знавцем японських страв, але ось як приготувати місо суп можу навчити легко. Відразу хочу сказати, що рецептів його приготування безліч, але одне їх все об'єднує - основою страви є бульйон і паста мису. І ще, відразу хочу попередити, що кожний день такий суп ви точно не зможете готувати, тому що навряд чи знайдеться можливість мати завжди під рукою набір необхідних продуктів. Але спробувати все-таки варто, інакше ви ніколи не дізнаєтеся всієї краси і екзотичності японської кухні. Тим більше, що цей супчик низькокалорійний, в приготуванні нескладний, тому підійде навіть тим, хто дуже переживає за свою фігуру, як на сніданок, так і на обід або вечерю. Спробуйте приготувати місо суп з куркою прямо зараз, і можливо, він стане одним з ваших улюблених страв.
Отже, в першу чергу приготуємо м'ясо. Промиту і обсушену курячу грудку нарізаємо шматками невеликої товщини і маринуємо в невеликій кількості оливкової олії і подрібненого часнику, залишаємо буквально на півгодини.
Після того, як м'ясо трохи промаринується, ставимо на плиту сковорідку для гриля, і на сильному вогні обсмажуємо його з обох сторін по 2 - 3 хвилини з кожної, до золотистого. Знімаємо з пательні і залишаємо поки остигати.
У каструлю наливаємо воду, трохи підсолюємо, доводимо до кипіння, і викладаємо в киплячу воду довгу локшину Удон і відварюємо, відповідно до інструкції на упаковці, на середньому вогні. Готову локшину відціджуємо, поливаємо оливковою олією і відставляємо.
Велику цибулину очищаємо від лушпиння, миємо й нарізаємо тоненькими кільцями. У великому товстостінному сотейнику розігріваємо рослинне і кунжутне масло і кидаємо нарізану кільцями цибулю, обсмажуємо протягом кількох хвилин.
Після цього додаємо дрібно січений часник і подрібнений імбир, смажимо, помішуючи, ще 2 хвилини.
Вимиті гриби нарізаємо довгими смужками і теж викладаємо в сотейник, обсмажуємо все разом хвилин п'ять, потрібно, щоб гриби стали дуже м'якими.
Після цього доливаємо в вміст сотейника соус мирин, а потім відразу ж курячий бульйон, перемішуємо і доводимо до кипіння. Тим часом охололу курятину нарізаємо впоперек волокон тонкими довгими скибочками.
У киплячий суп кладемо пасту місо і трохи збиваємо вінчиком. Тепер викладаємо в сотейник скибочки курячого м'яса, січену зелену цибулю, а також нарізаний теж довгими брусочками сир тофу, перемішуємо, кип'ятимо буквально п'ять хвилин і знімаємо з вогню.
Ну, а тепер готуємо страву до подачі. У глибоку тарілку викладаємо відварену заздалегідь локшину Удон, зверху наливаємо суп місо, додаємо буквально кілька крапель олії чилі, і кидаємо трохи нарізаної зеленої цибулі. Ну, а тепер можна спробувати справжній японський шедевр.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти