Салат Мімоза смачний і святковий, в ньому містяться приголомшливі шари вареної курки, картоплі, моркви, яєць і волоських горіхів, зволожені достатньою кількістю майонезної заправки. Красива мімоза, квітковий візерунок на вершині.
Помістіть куряче філе в каструлю, наповнену достатньою кількістю води, щоб просто накрити курку. Додайте щіпку солі. Доведіть до кипіння, потім варіть близько 20 хвилин або до готовності м'яса. Злийте воду і відкладіть курку в сторону. Коли м'ясо остигне досить, щоб розділяти його, використовуючи ваші руки, подрібніть курку на волокна.
Використовуйте велику круглу тарілку для сервірування, щоб зібрати салат. Якщо у вас є форма зі знімним дном, використовуйте її краї, щоб вона служила в якості кордонів навколо салату, щоб шари можна було акуратно розташувати. Після того, як салат буде зібраний, ви приберете боки. Рівномірно нанесіть інгредієнти на тарілку в наступному порядку (не змішуйте): першим шаром укладіть подрібнену раніше курку.
Потім промажте шар курки майонезом і потрусіть попередньо подрібненими волоськими горіхами. Далі укладіть шар натертої на крупній стороні терки відвареної і очищеної від шкірки картоплі. Посипте шар картоплі рясно сіллю і промажте майонезним соусом.
Тепер викладіть поверх відварену і натерту на крупній тертці моркву, знову майонез, сіль і яйця, за винятком декількох яєчних жовтків - натерти їх на дрібній стороні терки (це буде прикрасою). Повторіть в тому ж порядку з рештою інгредієнтів, закінчуючи картоплею.
Якщо ви використовували форму зі знімним дном, зніміть її. Розподіліть майонезний соус зверху. Якщо ви хочете, ви можете намазати його і з боків салату (в цьому рецепті не робимо).
Прикрасьте салат мімоза гілочками кропу і раніше дрібно натертими жовтками. При використанні посипте зверху тертим твердим сиром. Охолодіть готовий салат в холодильнику не менше 1 години перед подачею на стіл, щоб інгредієнти могли змішатися і встановити шари. Наріжте салат як торт і подавайте.
Випадкові рецепти