Ви приходите додому з роботи і у вас немає часу на покупки? З деякими замороженими інгредієнтами і тим, що ви знайдете в холодильнику для зберігання, можна приготувати відмінну страву, таку як макарони по флотськи з сиром і з цибулею-пореєм з помідорами.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Помістіть велику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Засипте в каструлю макарони і приготуйте їх в злегка підсоленій киплячій воді, користуючись інструкцією, вказаною на упаковці. Зазвичай час приготування приблизно 10-15 хвилин.
Помістіть невелику сковорідку або сотейник на плиту і добре розігрійте. Надішліть в сотейник свинячий фарш, приправте його паприкою і обсмажуйте, до зникнення почервоніння в м'ясі. Перекладіть обсмажений фарш в миску і відставте на час в сторону.
Тим часом розігрійте оливкову чи рослинну олію в сотейнику, засипте в неї попередньо вимиту і крупно нарізану цибулю-шалот і обсмажуйте протягом 10 хвилин, помішуючи її виделкою. Додайте в сотейник спеції з паприкою, посипте цибулю сіллю і чорним меленим перцем.
Далі ретельно помийте під проточною водою помідори і на обробній дошці наріжте їх невеликими скибочками. У цьому рецепті можна використовувати консервовані томати. Надішліть подрібнені помідори в сотейник до цибулі і залийте все водою. Перекладіть в сотейник раніше обсмажений фарш.
Приправте так само вміст сухим чебрецем, мускатним горіхом, посипте сіллю і чорним меленим перцем і тушкуйте близько 10 хвилин. Ретельно все перемішайте при обсмажуванні, а потім зніміть сотейник з плити, добавте раніше відварені макарони, перемішайте і перенесіть вміст в форму для випічки, попередньо змащену рослинною або оливковою олією, рівномірно розподіливши по всій ємності.
Потім натріть на самій дрібній тертці твердий сир. Посипте натертим сиром страву у формі для випічки і відправте її в попередньо розігріту духовку приблизно на 10 хвилин. Увімкніть гриль протягом останніх 2 хвилин приготування і готуйте, до утворення легкої золотистої скоринки на вершині.
Готові макарони по флотськи з сиром, приготовані в духовці, подавайте до столу відразу гарячими, в супроводі свіжих овочів і хорошого вина. Можна, на свій розсуд, прикрасити страву свіжою зеленню або приправити за смаком соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти