Котлета по-київськи - знаменита страва всіх українських ресторанів. Являє собою відбите куряче філе, з маслом всередині.
Помістіть заздалегідь очищений від лушпиння та дрібно нарізаний часник в миску з сіллю. За допомогою тильної частини ложки натисніть, поки часник не стане м'яким, але не робіть з нього пасту.
Тепер додайте в миску вершкове трохи підтале масло разом з нашаткованою петрушкою. Використовуючи вилку, ретельно змішайте інгредієнти. Помістіть масу, що утворилася на шар липкої плівки і скачайте в невеликого розміру кульку. Помістіть масу з масла в морозильну камеру на 30 хвилин або в холодильник.
У попередньо вимитій і просушеній паперовим рушником курячій грудці за допомогою гострого ножа зробіть глибокий розріз уздовж більш тонкого боку і помістіть курку між двома шарами на харчову плівку.
Використовуючи плоску сторону кухонного молотка, курку розбийте до товщини від 1 до 2 см.
Вийміть масло з морозилки або холодильника і розділіть на однакові кульки. Помістіть в середину відбитого шматка м'яса кульку з масла і акуратно оберніть краями грудки, щоб щільно закріпити.
Покладіть утворений шматок фаршированого м'яса на харчову плівку і щільно оберніть, поки курка не утворить щільну кульку. Помістіть утворену м'ясну кульку в морозильну камеру на 1 годину для формування.
Для панірування до майбутнього обсмаження засипте просіяне, підсолене борошно в неглибоку миску. Збийте курячі яйця з молоком у велику тарілку і відставте на час в сторону. У третю миску засипте хлібні крихти або панірувальні сухарі.
Вийміть курку з морозилки і обережно розгорніть, укладіть в борошно і акуратно обкатайте з усіх боків. Потім занурте в яйце і, нарешті, в хлібні крихти.
Доведіть рослинне масло в невеликій каструлі до кипіння. Обережно опустіть м'ясо в паніровці в киплячу олію і смажте протягом 2-3 хвилин або до появи легкого золотистого кольору.
Помістіть обсмажену м'ясну кульку в форму для випічки і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 20 хвилин.
Готову котлету по - київськи залиште на 5-7 хвилин, щоб трохи охолола, а потім подавайте з картоплею фрі, картопляним пюре або салатом до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти