Люля-кебаб - знаменита кавказька страва, приготована з баранини або яловичини. У домашніх умовах зробити таку смакоту зовсім не складно, спробуйте.
В першу чергу очистіть від лушпиння цибулю і розріжте навпіл. Потім в глибоку миску на самій дрібній тертці натріть половинки цибулі до пюреобразного стану. Руками відіжміть зайвий сік з цибульного пюре і вилийте.
Потім покладіть в миску до подрібненої цибулі яловичий фарш, який купите в магазині або ж приготуєте самостійно, пропустивши через м'ясорубку або кухонний комбайн. Руками ретельно перемішайте вміст миски, щоб цибуля добре об'єдналася з м'ясним фаршем.
Тепер очистіть від лушпиння часник, а потім наріжте його дрібними шматочками або ж видавіть через чеснокодавку. Надішліть подрібнений часник в миску з м'ясом і додайте трохи сухого меленого кмину.
Потім засипте в миску сухий коріандр і мелений духмяний перець. Далі добре посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і посипте ще червоним меленим перцем (можна використовувати сухий чилі). Потім руками ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої м'ясної маси.
Тепер відправте підготовлену м'ясну масу в холодильник і залиште приблизно на 15 хвилин. Потім трохи змоченими водою або рослинним маслом руками отщіпніть невелику кількість від м'ясної маси і утворіть невеликого розміру кулю.
Потім надіньте утворений шар з м'яса на металевий шампур і розтягніть по довжині, утворюючи так звану тонку ковбаску (майбутній кебаб).
Підготовлені шампура з ковбасками відправте на попередньо підготовлений мангал, і обсмажуйте, постійно перевертаючи з боку на бік, до утворення коричневого відтінку і хрусткої скоринки на м'ясі.
Готовий кебаб, як правило, викладають і вкривають тонким лавашем, але це за бажанням. М'ясну страву подавайте обов'язково до столу гарячою, з улюбленим соусом і свіжими овочами.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти