По суті, ви обсмажуєте цибулю і кабачки, додайте помідори і томатну пасту і отримаєте якусь кислинку і більш насичений смак. Ви хочете, щоб овочі перетворилися в кашеподібну масу, це вимагає часу, але зовсім не складно. Вам просто потрібно періодично помішувати страву і томити на слабкому вогні. Готова ікра з кабачків з томатною пастою завжди буде до речі до обіду або на вечерю.
Почніть приготування страви з підготовки необхідних продуктів. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Далі помістіть глибоку сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Закиньте в киплячу олію подрібнену цибулю і обсмажуйте, постійно помішуючи, до її розм'якшення.
Тепер посипте обсмажену цибулю куркумою і, перемішавши, продовжуйте смажити на слабкому вогні.
Далі очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці, за допомогою гострого ножа дрібно його нашаткуйте (можна видавити через чеснокодавку відразу в ємність). Потім так само відправте подрібнений часник в сковорідку до цибулі, перемішайте і смажте далі.
Тепер виберіть невеликого розміру молодий цукіні, добре вимийте холодною водою і, не знімаючи шкірки, наріжте півкільцями товщиною близько 0.5 сантиметри.
Надішліть нарізаний цукіні в сковорідку, добре посоліть, поперчіть великою кількістю чорного перцю і ретельно все перемішайте. Потім накрийте сковорідку кришкою і залиште страву томитися на 10 хвилин, періодично помішуючи.
Потім помийте під проточною водою червоні помідори і на крупній тертці натріть їх до так званої кашки. Після закиньте в сковорідку до решти інгредієнтів.
Знову все ретельно перемішайте, приправте сухою паприкою і додайте подрібнений зелений перець чилі (бажано без кісточок).
Потім додайте трохи томатної пасти (можна скористатися готовою аджикою, це теж додасть пікантності страві) і залийте все теплою водою, ще раз все добре змішайте і, накривши кришкою, залиште страву тушкуватись приблизно на 30 хвилин.
Тепер розкладіть ікру з кабачків з томатною пастою в тарілки і вживайте гарячою або в холодному вигляді з хлібцями і улюбленим соусом, наприклад тартар.
Випадкові рецепти