Грінки з часником в духовці - це вдалий варіант смачної закуски з мінімального набору продуктів. Часник надає хлібу неймовірного смаку і апетитного аромату. Способів приготування часниковий грінок дуже багато, в будь-якому випадку це швидко і просто. Одним з таких варіантів є приготування в духовці. Скибочки білого хліба, приправлені часником, відмінно підійдуть до пива, а часникові грінки з сирною скоринкою - прекрасне доповнення до перших страв.
Прийнято готувати грінки з залежалого хліба, який вже починає черствіти. Але для нашого рецепта краще використовувати свіжий м'який хліб, який все одно в духовці приготується як слід. Отже, на обробній дошці нарізаємо хліб або візьмемо вже порційний для тостів.
Тепер в миску або іншу глибоку ємність викладемо вершкове масло. Бажано, щоб воно було м'яким, тому краще заздалегідь його дістати з холодильника і трохи розтопити.
У масло додаємо сушену петрушку і сухий часник. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і розчавлює за допомогою ножа або ж пропускаємо через чеснокодавку. Потім кидаємо його в ємність з маслом.
Сюди ж на дрібній тертці натираємо сир моцарелла, і все ретельно перемішуємо. У нас повинна вийти однорідна пастоподібна маса.
Цією сумішшю ми акуратно намазуємо скибочки хліба досить товстим шаром.
Після цього викладаємо шматочки на деко (не дуже щільно один до одного), який при необхідності можна застелити пергаментним папером.
Зверху посипаємо наші майбутні грінки тертим сиром пармезан (якщо немає, то можна використовувати інший твердий сир), після чого відправляємо в розігріту духовку на кілька хвилин. Через хвилину-дві можна перевірити страву і повернути деко, щоб грінки рівномірно присмажувалися. Ми залишаємо ще на пару хвилин.
За цей час сир повинен розплавитися, а хліб підсушитися і навіть злегка підрум'янитися, а з духовки лунати приємний часниковий аромат. Готові грінки дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути, щоб сир схопився. Грінки з часником, приготовані в духовці, виходять настільки смачними, що їх можна подавати, як самостійну страву, додавши томатний або будь-який інший соус, який вам подобається.
Випадкові рецепти