Пропоную рецепт живильного, і дуже апетитного супу, приготування якого нескладне і не вимагає багато часу.
Помістіть глибокий сотейник на плиту, залийте в нього оливкову олію (можна використовувати рослинну) і максимально прогрійте.
Потім очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці наріжте її дрібними квадратами. Надішліть подрібнену цибулю в гаряче масло. Додайте так само в сотейник попередньо очищену від шкірки і нарізану кубиками молоду моркву.
Потім добре промийте під проточною водою і на кухонній дошці наріжте невеликими скибочками селеру. Подрібнену селера так само відправте в сотейник до решти продуктів. Обсмажуйте вміст, постійно мішаючи, до розм'якшення овочів.
Тим часом промийте через сито попередньо замочений сухий горох і відправте його в сотейник до вже обсмажених овочів.
Потім засипте в сотейник прянощі (на свій смак) і залийте попередньо підготовлений овочевий бульйон. Далі рясно посоліть майбутній суп, приперчіть чорним меленим перцем, ретельно перемішайте все і доведіть до кипіння.
Потім зменшіть вогонь до середнього і варіть страву, періодично помішуючи, до повної готовності гороху, а це може зайняти до 1.5 години. Багато хто при варінні сухого гороху підливає в киплячу масу холодну воду (це сприяє швидкомуготуванню бобових).
Готовий ароматний гороховий суп розлийте в глибокі супниці і подавайте до обіднього столу з м'яким хлібом (бажано житнім) і свіжою зеленню. Такий суп сподобається у вашій родині, як дорослим, так і дітям. Єдиний мінус (або для багатьох це плюс) на наступний день гороховий суп має вже більш густу структуру.
Випадкові рецепти