Такий десерт, як желе, не втрачає свою популярність протягом довгих років, а навіть навпаки, все більше з'являється цікавих рецептів. Один з прекрасних рецептів цього відомого лакомства - желе з гарбуза. Досить оригінальний варіант десерту, який не тільки порадує вас відмінним смаком, але ще і здивує простотою в приготуванні. Легке, ніжне, свіже і дуже смачне гарбузове желе стане приємним сюрпризом на святковому столі.
Процес приготування желе з гарбуза передбачає виконання кількох нескладних завдань, які в підсумку і приведуть нас до відмінного результату, а саме - смачному десерту. Отже, для початку помістимо листи желатину в ємність з водою і залишимо їх на деякий час набухати.
Самі тим часом очистимо гарбуз і наріжемо м'якоть невеликими кубиками. Потім складемо її в сотейник, заллємо водою і поставимо на вогонь відварити до готовності. На це піде хвилин 20.
Після цього дістаємо гарбуз з сотейника і даємо їй час охолонути. Потім додаємо до гарбузової м'якоті щіпку кориці, яка додасть ще більше аромату і пікантності в смаку, а також наливаємо молоко і збиваємо все разом блендером до однорідності. У нас виходить красива суміш оранжевого кольору.
Тепер з води дістаємо листи желатину, гарненько віджимаємо їх рукою, щоб позбавитися від зайвої рідини, а потім ставимо ємність з желатином на водяну баню, щоб він повністю розтопився.
Після цього додаємо желатин в молочно-гарбузову суміш і ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності. Желе з гарбуза готове.
Залишилося розлити його по формах (можна використовувати скляні, силіконові або керамічні) і відправляємо в холодильник застигати. В хорошому холодильнику на це піде приблизно годину-півтори.
Для того, щоб желе з гарбуза виглядало ще нарядніше, приготуємо шоколадний ганаш. Для цього просто змішаємо разом подрібнену плитку шоколаду з густими вершками. Попередньо шоколад можна трохи розтопити на водяній бані, так буде легше і швидше довести шоколадну масу до однорідності.
Отже, з холодильника дістаємо застигле желе, акуратно відокремлюємо його края від форми, а потім перевертаємо її на тарілку. У нас виходить красиве і яскраве гарбузове желе, яке ми поливаємо шоколадним ганашем і швидше поспішаємо пригостити гостей неймовірним десертом.
Желе з гарбуза, яскраве, апетитне, легке, але при цьому насичене і до всього ще й корисне - ідеальний варіант подарувати гарний настрій гостям або домочадцям, використавши при цьому доступні продукти і приклавши зовсім небагато зусиль.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти