Готується суп з галушками на звичайному м'ясному бульйоні, а шматочки тіста в процесі варіння набухають і перетворюються в оригінальні борошняні вироби - галушки.
Для початку очистіть від шкірки корінь селери, а потім на обробній дошці наріжте його досить великими шматками. Очистіть від шкірки молоду моркву і корінь петрушки. Помийте очищені овочі в холодній у воді.
Потім викладіть моркву і корінь петрушки на обробну дошку, наріжте великими часточками, а потім відправте в чашу блендера або кухонного комбайна. Помийте проточною водою зелень петрушки і теж відправте в чашу, додайте нарізаний раніше корінь петрушки. Потім на середній швидкості збийте вміст чаші блендера до дрібних шматочків, перекладіть в глибоку миску і залийте водою.
Помийте під проточною водою курячу грудку разом з кісткою і покладіть в глибоку каструлю. Перелийте в каструлю раніше подрібнені овочі, долийте в разі потреби води, рясно посоліть і відправте ємність на плиту.
Доведіть вміст каструлі до кипіння і зменшіть вогонь. При варінні за допомогою ложки приберіть в каструлі піну. Потім добре приперчіть все чорним меленим перцем, закрийте каструлю кришкою і залиште томитися на слабкому вогні близько 35 хвилин.
Потім покладіть в миску смалець, розбийте куряче яйце і присоліть. Потім вилкою або кухонним вінчиком добре перемішайте вміст, до однорідної рідкої маси.
Далі приправте утворену яєчну масу приправами на вибір, сушеною петрушкою і, підсипаючи поступово в миску манну крупу, замісіть однорідне густе тісто.
Тепер, відщипуючи акуратно ложкою, помістіть в каструлю з киплячим вмістом невеликі шматки тіста (так звані галушки), рясно ще раз приправте все приправами, в разі потреби посоліть, ретельно перемішайте і варіть все під закритою кришкою ще близько 10 хвилин.
Готові галушки в супі розлийте в сервірувальні тарілки і подавайте до обіднього столу із зеленню петрушки і свіжим хлібом.
Випадкові рецепти