На сьогоднішній день навряд чи знайдеться господиня, яка не хотіла б уміти готувати щось просте, але в той же час яскраве і незвичайне. Для тих, у кого не дуже багато часу на перебування на кухні, пропоную приготувати галушки, адже це набагато простіше і швидше, ніж, наприклад, вареники. А тим, хто взагалі вперше чує про таку їжу, настійно рекомендую зайнятися їх приготуванням самостійно. Звичайно, варіацій цих виробів чимало, але смачніше, ніж галушки по-полтавськи, ви не знайдете, адже не дарма ж в Полтаві навіть пам'ятник поставлений галушкам.
Сподіваюся, що наш рецепт допоможе приготувати вам страву, яка оспівана навіть багатьма видатними людьми. Так що творіть, не пошкодуєте, особливо ті, хто небайдужий до виробів з тіста. До складу тіста для галушок входить картопля, тому перш за все, звісно, потрібно приготувати саме її. До речі, картоплю краще брати рожевих сортів, вона більш в'язка, а не розсипчаста. Очищену і вимиту картоплю помістіть в ємність з водою і відваріть, підсоліть, до готовності.
Після цього відварену картоплю відцідіть, охолодіть і розімніть за допомогою картопляного преса, або можна пропустити через м'ясорубку, викладіть в глибоку посудину.
Тепер поставте на плиту каструлю з водою, посоліть і залиште поки до закипання. Самі ж займіться приготуванням тіста для галушок. В розім'яту картоплю засипте рисове борошно і картопляний крохмаль, і починайте поступово замішувати тісто. Місіть в посуді до тих пір, поки воно стане більш-менш в'язким і буде добре злипатися.
Покладіть на стіл дощечку і посипте пшеничним борошном. Тепер беріть приготоване тісто невеликими частинами, розминайте трохи в руках, викладайте на дощечку і розгортайте в довгу, не дуже товсту трубочку.
Після цього гострим ножем розріжте тісто навскоси на скибочки приблизно однакового розміру. Таким чином нарізайте галушки, поки не використоаєте всі тісто.
Викладіть готові вироби на шумовку і опустіть в каструлю з киплячою водою. Варіть галушки до готовності, тобто, після того, як вони спливуть на поверхню води, хвилини 2-3.
Виловиіть готові вироби з води за допомогою шумівки і викладіть на тарілку.Готові галушки полийте розтопленим вершковим маслом і приправте перчиком. Також прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте галушки по-полтавськи на стіл і насолоджуйтеся неймовірно смачною, популярною і дуже шанованою стравою.
Випадкові рецепти