Для тих, хто магазинним ковбасам віддає перевагу домашній кухні, відмінно підійде цей рецепт. Домашня ковбаса із індички - це м'ясна страва, що може сміливо конкурувати з будь-якими іншими вишуканими стравами на святковому столі. Цей варіант ковбаси легкий, ніжний, оскільки індичка вважається дієтичним м'ясом. Ця ковбаса цінується за свою простоту і зручність, адже її можна легко брати з собою на роботу, в поїзд, дітям до школи. Багато хто вважає, що ковбаса із індички виходить сухою, але це зовсім не так, досить знати парочку нюансів, виконавши які, будемо насолоджуватися смачною, соковитою і ситною домашньою ковбаскою.
Процес приготування ковбаси із індички насправді дуже простий. Для початку беремо філе індички, добре його промиваємо під водою. Потім нам потрібно його подрібнити. Можна зробити це двома способами, вибравши для себе зручніший.
По - перше, можна перекрутити філе на м'ясорубці, отримавши невеликий фарш. У другому варіанті м'ясо просто дрібно нарізаємо ножем, отримавши більший і не такий м'який фарш.
М'ясо індички хоч і дієтичне, але все одно досить соковите, тому для ковбаси ми не будемо використовувати інші види м'яса або свинячого сала. Замість цього додамо в'ялені помідори, які потрібно дрібно нарізати або ж пропустити через м'ясорубку.
Вони додадуть особливого смаку ковбасі. Але справжню пікантність і насиченість смаку додадуть спеції, які ми використаємо в величезному асортименті. Отже, до фаршу із індички додаємо подрібнені в'ялені помідори, потім сіль і необхідну кількість всіх вище зазначених спецій.
І звичайно ж нам не обійтися без часнику. Ми очищаємо його від лушпиння і пропускаємо через чеснокодавку прямо в посуд з фаршем. Всі ці інгредієнти дуже ретельно перемішуємо, щоб вийшла однорідна м'ясна маса, і спеції рівномірно розподілилися.
Тепер переходимо до формування ковбасок. Для цього беремо звичайну харчову плівку, відрізаємо шматок приблизно 30 см і змащуємо його рослинним маслом. Також маслом змащуємо руки, щоб зручніше було формувати ковбаски. Набираємо в руку фарш, трохи більше, ніж на котлету, викладаємо на плівку і скочуємо його в невелику ковбаску, за розміром схожу на магазинну сардельку, поступово загортаючи в плівку.
Коли сама ковбаска буде сформована, беремо за краї плівки, гарненько закручуємо їх, а потім просто загортаємо по довжині ковбаски. Харчова плівка добре клеїться сама, тому кінчики прилипнуть як слід. Таким чином у нас вийшла заготовка домашньої ковбаси із індички. Повторюємо процедуру з іншим фаршем.
Далі сформовані ковбаски потрібно трохи приварити. Для цього ставимо на вогонь каструлю з водою, трохи присолюємо. Коли вода закипить, викладаємо в каструлю наші ковбаски і залишаємо поваритися буквально кілька хвилин, поки вони не посвітлішають і не спливуть.
Потім дістаємо ковбаски із каструлі, даємо охолонути і перекладаємо їх в ємність з холодною водою з льодом. Ми залишаємо ковбаски в воді, поки не розтане лід, а потім очищаємо їх від плівки, яка після даних процедур дуже легко знімається. Тепер у нас є домашні ковбаски із індички, які далі можна приготувати будь-яким способом: посмажити на сковороді або в духовці, на мангалі, можна скласти в пакет і заморозити про запас.
У будь-якому випадку ми отримуємо гарні, соковиті, ароматні, м'які і дуже смачні домашні ковбаски із індички, які обов'язково припадуть до смаку вам і вашим домашнім.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти