Цей рецепт стане справжньою знахідкою для тих, хто бажає урізноманітнити меню смачною і корисною стравою. Одним з відмінних варіантів пропонуємо вам використовувати манну крупу. Ні для кого не секрет, що манка, часто використовувана в кулінарії, дуже корисний продукт. Найчастіше з неї готують кашу, але ця страва швидко набридає, а хочеться мати в арсеналі хорошу альтернативу. І такий варіант є - це ніжні биточки з манки. Рецепт простий і по самому процесу приготування, і по набору продуктів.
Ну що ж, мабуть почнемо. Наливаємо в сотейник молоко. Воно повинно бути обов'язково свіжим, щоб не згорнулося при кип'ятінні. Додамо трохи солі в молоко, помішаємо і доведемо до кипіння.
Тепер додаємо манку. Для того, щоб не утворювалися грудочки, манку потрібно насипати поступово, потроху, при цьому слід постійно помішувати молоко.
Навіть після того, як всю манку ми введемо в молоко, потрібно не припиняти перемішувати кашу, щоб вона вийшла гарної консистенції. Таким чином готуємо її близько 4 хвилин, після чого додаємо трохи вершкового масла і продовжуємо варити, помішуючи, ще кілька хвилин.
У нас повинна вийти густа манна каша, після чого знімаємо сотейник з вогню. Тепер додаємо ще вершкове масло, розбиваємо два курячих яйця, а також натираємо 250 г сиру пармезан.
Всі ці компоненти дуже ретельно перемішуємо між собою, поки не розтопиться масло і не утвориться однорідна маса, досить густа і в'язка по консистенції, але з м'якою текстурою, яку ми отримаємо, якщо добре вимісимо цю суміш.
Залишимо її трохи охолонути, а потім застеляємо деко харчовою плівкою і викладаємо на нього нашу манну масу. Рівномірно розрівнюємо її за допомогою лопатки по всій поверхні дека, у нас вийде корж приблизною товщини в півтора сантиметра.
Тепер накриваємо його зверху харчовою плівкою і відправляємо в холодильник хвилин на сорок, щоб тісто дозріло. За цей час товщина коржа помітно збільшиться. Акуратно перевертаємо лист на стіл, щоб дістати манний корж.
Далі візьмемо якусь круглу форму: можна використовувати спеціальну формочку, але якщо такої немає, підійде склянка або чашка. Цією формочкою видавлюємо однаковий коржі, це і будуть наші биточки.
Намагаємося оптимально використовувати манний корж, щоб вийшло якомога більше битків. Залишки знову з'єднуємо разом, розгортаємо такої ж товщини корж і знову видавлюємо биточки. Так повторюємо, поки не використаємо все тісто.
Тепер візьмемо форму для випікання, рекомендуємо взяти круглу, так наша страва вийде дуже гарною. Форму змащуємо вершковим маслом, а потім викладаємо по колу наші биточки, трохи внахлест один на одного, щоб виходив наче квітка.
Зверху манні кружечки змащуємо розтопленим вершковим маслом, посипаємо перцем кайенским і знову натираємо сир пармезан.
Після цих приготувань відправляємо форму з биточками в розігріту духовку на 25-30 хвилин, і по закінченню цього часу дістаємо звідти неймовірно красиві, яскраві биточки з манки золотистого кольору і з неймовірним ароматом.
Запечені в духовці, вони виходять з апетитною хрусткою скоринкою зовні, але за рахунок сиру дуже м'які і соковиті всередині. Відмінно поєднуються з м'ясними стравами, наприклад тефтелі, а також зі свіжою руколою або іншою зеленню, яка буде вам до смаку.
Випадкові рецепти