Якщо ви хочете порадувати себе і своїх домочадців смачною і швидкою м'ясною стравою, то рекомендуємо вам зупинити свій вибір на такій страві, як биточки з курячого філе. Курятина - відмінний варіант для швидкого приготування, її смак завжди ніжний, а завдяки тому, що це по суті дієтичне м'ясо, ці биточки підійдуть усім членам сім'ї. Варіантів курячих битків дуже багато, так само як і різних поєднань продуктів, складників цієї страви.
Щоб приготувати биточки з курячого філе, вам потрібно мінімум часу і зусиль, оскільки це одна з найбільш зручних м'ясних страв. Насамперед давайте підготуємо паніровку, в якій будемо обсмажувати курятину. Для цього на деко або яку-небудь іншу ємність, але бажано широку, висипаємо часниковий порошок, мелену паприку, сіль і перець, а потім додаємо панірувальні сухарі. Тепер ретельно перемішаємо ці інгредієнти, щоб вийшла однорідна суміш спецій.
Після цього займемося курятиною. Куряче філе, а саме грудка, яку ми використовуємо в цьому рецепті - дуже якісний продукт, в якому є мінімум жиру і всяких прошарків, тому биточки виходять ніжними. Але курятина за рахунок цієї м'якості часто втрачає свою форму при відбиванні. Для того, щоб м'ясо не розлізлось, нарізані шматочки накриваємо харчовою плівкою, і тільки потім відбиваємо кухонним молотком.
Тепер приготуємо певний кляр. Для цього теж в широкій посудині збиваємо яйця за допомогою вінчика, а потім наливаємо молоко і продовжуємо збивати до однорідної маси.
Ну а зараз приступаємо до головного етапу. Спочатку ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо рослинне масло. Масла повинно бути багато, щоб шматочок курятини буквально плавав у ньому.
Поки масло розігрівається, беремо биток, вимочуємо його в клярі, а потім опускаємо в паніровку, в якій добре обвалюємо шматочок, щоб він з усіх боків вийшов запанірований.
Тепер занурюємо курятину в олію, в якій обсмажуємо з кожного боку приблизно 1,5-2 хвилини, а потім дістаємо биток і викладаємо його на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. Таким чином готуємо інші шматочки курятини.
Готові битки красиво викладаємо на тарілці, прикрасивши частками лимона і свіжою зеленню. Якщо перед вживанням биток скропити лимонним соком, він здобуде ще більш насичений і оригінальний смак. Готуйте биточки з курячого філе на своїй кухні і переконайтеся, що неймовірно смачні страви можна з легкістю приготувати в домашніх умовах
Схожі рецепти
Випадкові рецепти