Відмінні ласощі - повітряне і хрустке безе - відоме всім з дитинства. Ці ніжні білі хмарки з незвичайним смаком легко завоювали таку величезну популярність по всьому світу. Такий десерт - це прекрасний спосіб створити смачні солодощі з мінімального набору простих продуктів і до того ж за мінімальну кількість часу. Але сьогодні ми пропонуємо вам ще більш швидкий варіант і звертаємо вашу увагу на рецепт безе в мікрохвильовці. За допомогою цього чуда техніки ви зможете зовсім за лічені хвилини приготувати смачні, ніжні безе, яким зрадіють всі ваші домочадці, а також гості, зазирнувші на чай.
Звернемо вашу увагу, що для цього рецепта нам знадобиться всього два простих інгредієнта, а головне зусилля - це правильно відокремити білки від жовтків. Отже, з цього і почнемо. Дуже важливо якомога акуратніше відокремити білок, щоб ні краплі жовтка не потрапило, інакше це загрожує тим, що білок потім просто не зіб'ється.
Для приготування безе в мікрохвильовці ми не використовуємо міксер, все робимо вручну. Спочатку збиваємо сам яєчний білок за допомогою вінчика. На це нам потрібно хвилин дві-три, поки маса не збільшиться приблизно в два рази і не перетвориться в піну.
Тепер додаємо сюди цукрову пудру і вимішуємо до однорідності. Нічого спільного ця суміш з тією, яку збиваємо міксером, не має. У нас повинна вийти досить густа, але еластична маса, з якої дуже легко ліпити. На дотик вона ніби гумова.
Тепер беремо тарілку, накриваємо її паперовою серветкою. З отриманої маси набираємо трохи в руку і скочуємо кульку. Розміром кульку приблизно як волоський горіх. Після цього викладаємо кульки на тарілку, але дуже близько один до одного не варто укладати, адже при готуванні маса розтікається, і безешки можуть злипнутися між собою.
Тепер відправляємо тарілку з майбутніми безе в мікрохвильовку. Кришкою накривати не потрібно. Готуємо безе приблизно хвилину-півтори на потужності 720 ватів. Залежно від розміру ваших безе потрібно регулювати і час готування.
Після сигналу про завершення програми, дістаємо з мікрохвильовки готові безе. Якщо ви хочете, щоб усередині безешек маса вийшла тягучою, тоді залиште їх у мікрохвильовці ще на 30 хвилин після приготування, а потім діставайте і повторюйте процедуру з іншим тістом.
Звичайно безе або меренги, як їх ще називають кондитери, виглядають не такими повітряними, як з духовки, вони виходять більш крихкими і не зовсім тримають форму при випіканні. Але зате на смак цілком гідно конкурують. Безе в мікрохвильовці - це рекордно швидкий спосіб приготувати ласощі до чаю або кави. Але ще одна деталь: не поспішайте їсти ці ласощі відразу після того, як витягнете їх з мікрохвильовки, адже всередині вони можуть бути дуже гарячими і ви ризикуєте обпектися.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти