Дуже часто трапляється так, що виникає суперечка про походження дуже популярного і відомої страви і тоді, звісно дуже важко знайти її виключно класичний рецепт. Щось схоже відбувається і з таким стравою як бефстроганов. Єдине, що безсумнівно достовірно - її походження якимось чином точно асоціюється з ім'ям графа Строганова, а безліч варіантів рецептів сходяться до одного - це тонкі скибочки яловичини в соусі. Так як ця страва з'явилася давно, з часом відомі кулінари і просто домогосподарки привносили в її приготування нові інгредієнти і способи, варіантів її дуже багато. Але бефстроганов з яловичини найсмачніше приготувати просто з додаванням сметани. Загалом, страва готується досить швидко, її можна приготувати в будь-який час дня, і вам забезпечений легкий ситний і ніжний сніданок або обід. Повірте мені, рецепт до здивування простий, особливі кулінарні навички вам не знадобляться, так що приступимо до приготування.
В першу чергу хочу звернути вашу увагу на те, що м'ясо для приготування страви потрібно взяти обов'язково якісне і свіже, адже від його якості самим прямим чином залежить смак майбутнього кулінарного шедевра. Отже, беремо хорошу яловичу вирізку, в крайньому випадку, якщо такої можливості немає, свіжу м'якоть без жил, добре промиваємо і трохи обсушивши, нарізаємо тонкими смужками.
У глибокий сотейник складаємо нарізане яловиче м'ясо, солимо і посипаємо чорним меленим перцем.
Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння, миємо й нарізаємо кубиками середнього розміру, додаємо в сотейник з м'ясом.
Після цього додаємо до м'яса з цибулею конденсований грибний крем і кидаємо очищені, вимиті, нарізані тонкими пластинками гриби печериці, хоча, звичайно, можна і інші гриби використовувати, але я рекомендую усе - таки печериці, так як вони додадуть страві більш пікантний смак і аромат .
Доливаємо до всіх цих інгредієнтів трохи води і посипаємо сухими травами.
Часник чистимо від лушпиння, обполіскуємо під проточною водою, нарізаємо дуже дрібними кубиками, або пропускаємо через прес, і додаємо в сотейник з іншими інгредієнтами, туди ж доливаємо трохи соусу Вустершир або просто соєвий соус.
У глибоку миску наливаємо біле сухе вино, засипаємо борошно і за допомогою віночка змішуємо в однорідну масу, яка має консистенцію соусу, теж доливаємо в м'ясо. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо гасити протягом 1 години.
Після цього, відкривши кришку сотейника, викладаємо густу сметану, посипаємо нашаткованою свіжою зеленню петрушки, перемішуємо добре і, накривши кришкою, тушкуємо ще близько 40 хвилин.
Готову страву подаємо з вареними макаронними виробами, прикрасивши нарізаною зеленню. Спробуйте - страву не соромно подати і до святкового столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти