Справжні любителі м'ясних страв дуже цінують такий м'ясний виріб, як бастурма. За своєю суттю це в'ялене м'ясо в різноманітних спеціях, яке має коріння з далекої Османської імперії. Бастурма - це безперечно делікатес, який стане родзинкою святкового столу. Процес приготування досить довгостроковий, але результат перевершить всі очікування і виправдає зусилля. Традиційно бастурму готують з яловичини, але свинина давно знайшла не меншу популярність. Тому пропонуємо вам ризикнути і приготувати бастурму зі свинини в домашніх умовах. Існує чимало способів, як зробити бастурму в домашніх умовах. У будь-якому з цих варіантів бастурма вийде смачніша, ніж продають нам в магазинах. Незважаючи на те, що цей м'ясний виріб готується довгий час, сам процес зовсім не складний і під силу будь-кому, хто побажає.
Отже, для початку потрібно вибрати гарне м'ясо. Свинину найкраще купити у перевірених продавців на ринку, які з радістю допоможуть вам вибрати підходящий варіант. Бастурму найкраще готувати зі свинячої вирізки. Приступаючи до приготування бастурми, добре миємо м'ясо, відрізаємо непотрібний жир і сушимо його за допомогою паперових рушників.
Тепер це м'ясо нам потрібно добре зв'язати за допомогою мотузки або товстої нитки. Пов'язувати потрібно туго, в кілька шарів, щоб затягнути свинину в якусь сітку з мотузок. Залишимо кінці мотузки довгими, щоб зручно було за них підвішувати м'ясо.
Після цього змішуємо разом сіль і коричневий цукор, потім беремо залізну ємність, насипаємо в неї трохи цієї суміші і викладаємо наш шматок свинини.
Зверху м'ясо також посипаємо сіллю з цукром, Придавлюємо м'ясо, щоб якомога краще обваляти його. Суміш з солі і цукру використовуємо всю, щоб вийшов гарний шар. Після цього відправляємо м'ясо в холодильник на добу.
По закінченню цього часу дістаємо його з холодильника, слив шар рідини, яка утворилася за цей час, а також обчищаємо шар з солі і цукру і змиваємо водою.
Після цього знову робимо суміш із столової ложки солі, такої ж кількості коричневого цукру і суміші перців. Посипаємо цими спеціями свинину, ретельно втираючи їх в м'якоть.
Потім підвішуємо цей шматок в провітрюване місце також на добу. На наступний день перевішуємо свинину в холодильник і залишаємо дозрівати на 3 тижні. Набираємося терпіння і вичікуємо потрібний час, після чого дістаємо вже готову свинину з холодильника і нарізаємо її тоненькими слайдами, щоб швидше подати до столу.
Бастурма зі свинини виходить дуже красивого бурштинового кольору, ароматна, а на смак - неймовірний м'ясний делікатес. Готуйте це страву в домашніх умовах і демонструйте свої кулінарні таланти перед гостями на святковому столі або ж збирайте компліменти від домочадців, насолоджуючись бастурмою в колі сім'ї.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти