Саме тим, хто ще не в курсі, хочу повідомити, що однією з найбільш корисних ягід, які сприяють підтримці нормальної роботи серцево-судинної системи, є абрикос. А все через те, що в м'якоті плодів міститься велика кількість калію. Але це зовсім не означає, що вживати ці ягоди необхідно лише тому, що вони корисні. Абрикос, до речі, ще незрівнянно смачний і ароматний. Але, одна справа насолодитися досхочу свіжими фруктами в сезон, а створити запаси на зиму - це просто обов'язок, щоб влаштувати собі за чаюванням блаженний аромат літа. Ми вам запропонуємо рецепт, який по праву може вважатися елітним - абрикосове варення половинками, яке легко зможе прикрасити навіть королівський стіл.
Звичайно, золоті плоди абрикос можна зберегти в будь-якому вигляді. Тобто, ягоди легко заморозити як цілком, так і в пюре, можна сушити, в'ялити, закрити компот і т. д. Але, наш варіант варення - це все ж, просто шедевр. Тим більше, таке варення можна додавати в тісто, використовувати як добавку до млинців і десертів, і в тому числі до морозива. Якщо ви зараз же негайно йдете за абрикосами і беретеся за процес варіння, ваші рідні обов'язково оцінять ваші старання, та й ви полюбите абрикосове варення половинками назавжди. Для того, щоб приготувати цю чудову насолоду, потрібно перш за все приготувати сироп. Тому, ставимо каструлю з водою на плиту, кидаємо в неї корицю, зерна гвоздики і засипаємо цукор.
Акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою, поки всі інгредієнти ідеально размешаются в воді і доводимо до кипіння. Після цього каструлю знімаємо з плити і приготований сироп повністю охолоджуємо.
Тепер беремося за абрикоси. Плоди вибираємо цілі, неушкоджені, досить великі і цілі. Добре промиваємо під холодною проточною водою. Потім акуратно розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки.
Підготовлені половинки плодів викладаємо в заздалегідь простерилізовані банки, після чого заливаємо остиглим сиропом, проціджуючи через ситечко.
Зверху кожну банку накриваємо целофаном і закочуємо кришкою.
Банки поміщаємо в широку каструлю, переклавши серветкою або рушником, щоб вони не торкалися одне до одного.
Наливаємо води стільки, щоб банки були покриті водою на 3/4. Після цього каструлю закриваємо кришкою, включаємо вогонь і доводимо до кипіння.
Варимо після закипання протягом 20 хвилин. Далі дістаємо банки з води, накриваємо зверху невеликим шматком тканини і зав'язуємо. Таке варення може зберігатися досить довгий час, хоча це малоймовірно. Адже така смакота просто не може затриматися надовго.
Випадкові рецепти